DSC09256

Van Hoorn Carbide bij Verspanen 2020

Dinsdag 24 januari opende Verspanen 2020 voor de tweede keer haar deuren. Tijdens het evenement hebben bezoekers met vakgenoten kunnen praten over technologie, het proces en de toekomst van het verspanen. Daarnaast hebben er verschillende lezingen, workshops en demo’s plaatsgevonden. Van Hoorn Carbide was erbij met een interessante lezing over freesgedrag, in theorie en praktijk.

De centrale rol voor het evenement was weggelegd voor de Schijf van 5: Machine, Gereedschap, Opspanning, Programmering en Koelsmeermiddelen. Dé criteria voor een perfect product.  Nieuw dit jaar was het Verspanen-Café, waar diverse gasten onder begeleiding met elkaar in gesprek konden gaan over actuele thema’s. Gasten, afkomstig uit het bedrijfsleven en universiteit/hogeschool zijn hier uitgebreid ingegaan op deze Schijf van 5. DSC09282

Freesgedrag in theorie en praktijk.

Gerard van Kessel, application engineer bij Van Hoorn Carbide, gaf tijdens zijn presentatie uitleg over de theorie en praktijk betreffende geometrieën en eigenschappen van frezen. De frezen worden volgens een bepaalde theorie ontworpen, welke zich in de praktijk dient te bewijzen d.m.v. een stabiel en efficiënt productieproces.

Door het meten van deze krachten en deze middels een aantal polar plots en Excel sheets te analyseren ontstaat er weer nieuwe theoretische input welke de frezen in de praktijk kunnen verbeteren. Tijdens de presentatie zijn de volgende kernvragen behandeld:

Wat doet een frees precies tijdens het verspanen? Hoe kies ik het juiste gereedschap? En hoe kunnen we een perfect gereedschap voor uw applicatie ontwerpen.

2017-01-24 16.10.06

Heeft u ons gemist tijdens Verspanen 2020, maar bent u toch benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Neem dan vooral contact met ons op via info@hoorn-carbide.com.